piatok 14. marca 2014

Najlepší kandidáti politici a právnici?

V poslednej dobe sme mali možnosť prečítať si kopec príspevkov, komentárov, blogov a hlavne vidieť kopec "diskusii" o tom, kto je a kto nie je vhodný na kandidatúru na prezidenta. A tak si urobme malý sumár z toho, čo bolo povedané a skúsme si urobiť osobný pohľad na to, ako to teda je. Tak teda treba prejsť politickou stranou či je predpokladom na prezidenta byť právnik?

  1. R. Fico je právnik, je to predpoklad? (spomeňme len protiústavné zákony, vôbec nám netreba hovoriť o kauzách, ktoré ho sprevádzajú)
  2. R. Zmajkovičová, poslankyňa SMERu, čoskoro čerstvá právnička a či Jana Laššáková, „hlasovací prst“ poslancov SMERu v parlamente, to sú dobré príklady "politickej" školy?
  3. Predtým veštica z gule, dnes "právnička", škandálmi opradená primátorka Humenného, poslankyňa SMERu Vaľová je dobrý predpoklad na "funkciu"?
  4. Hrušovský, politik, ktorý dôkladne prešiel stranou a všetkým v politike ... je "dobrý kandidát"?
  5. Mečiar, ktorý bol právnik a prešiel stranami, bol dobrý "kandidát"?
  6. Ale aj Kňažko, ktorý prešiel niekoľkými stranami, kde pomohol zberbe do vlády a keď „zistil“, že je to zberba, tak ušiel a založil novú stranu .. je to dobrý kandidát?
  7. Slota, zakladateľ dvoch strán, žiarivý príklad všetkých straníkov?
  8. Kolesík, Uhliarik, Tomanová... môžeme pokračovať donekonečna...

Spýtajte sa sami, či tieto parametre sú naozaj dobrým a jediným predpokladom byť úspešný prezident či politik?! A pýtajme sa ďalej:

Lepší príklad tu už máme

Napr. Iveta Radičová, ktorá do SDKU ani nechcela vstúpiť, vo vláde SDKU bola ministerkou bez straníckej príslušnosti, na kandidátke do parlamentu v 2006 kandidovala ako nezávislá a získala najviac preferenčných hlasov(!) a do SDKU vstúpila až neskôr, SDKU prešla v podstate len ako "poradkyňa" na sociálne veci, a ktorá sa pomoci druhým a sociálnym otázkam profesionálne venovala ... nebola to tá najlepšia premiérka, ktorú sme tu mali (vďaka za zákon o zverejňovaní zmlúv, ktorý odhaľuje všetky krádeže), a ktorú "štandardní politici" poukazujúci na iných v poslednej vláde spolu so SMERom predčasne vyhnali? Na ktorú vytiahli maďarskú kartu, a ktorej sa musel Fico po prehratom súde ospravedlňovať pre klamstvá o jej vláde? A ktorá opäť zo "štandardnej strany" po skončení vlády utiekla a ktorá sa ani napriek výzvam nechcela stať kandidátkou žiadnej "štandardnej" strany (ani tej najštandardnejšej) a jej sa nedá uprieť, že by nevedela, o čom hovorí? Ešte stále si myslíte, že "štandardní politici" sú naozaj len a jedine tá najsprávnejšia cesta, ako sa nám snažia podhodiť? Že na iného kandidáta útočia preto, že je neštandardný, alebo skôr preto, že sa nepolitika/nestranníka, nikomu nezaviazaného, boja rovnako, ako I. Radičovej? Že nebodaj niekto bude odkrývať nahlas aj to, čo strany nechcú, aby vyšlo na povrch? Že mu vytýkajú 10% úrok v ČR a naše banky tu ponúkajú podobné úroky? Ešte stále si myslíte, že skutočne ide o nejaké "úžerníctvo", hoci je tu tisícka bohatších ako napr. Kiska a ani jeden nezaložil charitu a nie slovami, ale činmi ukázal, čo robí pre ľudí?

Odpovedzte si sami

Odpovedzte si svedomito na tieto otázky sami. Okrem Kisku je tu ešte jeden možno "nepoškvrnený" kandidát. To "možno" je pre mňa rovnako nepopísaný papier ako vytýkaná politická nepopísanosť A. Kisku. Voľte, koho uznáte za vhodného .. ale prosím vás, nehovorte a nepíšte mi, že "právne vzdelanie alebo politické krytie" je základom dobrého prezidenta. I. Radičová ani jedno z toho nebola a nie je a je jasným a nevyvrátiteľným dôkazom našej slovenskej histórie, že to tak nie je. Ani náhodou.

PS: Ja budem voliť naivitu, politickú neskúsenosť a činy smerom k ľuďom, ktorá už raz (cez príklad I. Radičovej) ukázala, že dokáže viac, ako len rozprávať a žiadne stranícke ani právnické predpoklady na to netreba, len skutky. Vy voľte, koho uznáte za vhodného, ale nenechávajte sa prázdnymi sľubmi a kvetnatými rečami balamutiť.

pošli na vybrali.sme.sk Podporte článok svojim hlasom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára